Over Ine

 

        

Ik ben Ine van den Heuvel (1955) en woon in Berkel-Enschot, regio Tilburg. Ik heb van 1994 tot nu gewerkt als zelfstandig ondernemer in praktijk OrigIne, waar ik mensen begeleid met levensvragen. Ik heb me gespecialiseerd in verlies en rouw, vroeg-kinderlijk trauma en seksueel misbruik. 
Zolang ik me kan herinneren houd ik van allerlei vormen van ‘handige’ expressie en creativiteit en tegelijkertijd ben ik enorm geboeid door mensen, hun diepere onbewuste drijfveren, talenten en verlangens en de cirkel van het leven waarin alles beweegt. Creatieve dynamische vormen zijn helpend om het contact te hervinden met die diepere lagen in ons bewustzijn, om zo weer de taal van onze ziel te herkennen, te leren verstaan en te laten spreken. Je gaat je innerlijke kompas weer voelen.
Door mijn levenservaringen en doorleefde professionaliteit, ben ik diep thuis bij mezelf en kan ik een liefdevolle veilige bedding bieden, waarin alles van jou er mag zijn. 
Zelf-herinnering (Wakkerte), Waarachtigheid en Thuiskomen zijn voor mij kernwoorden. 

De vier methoden die voor mij op dit moment het meest aansluiten bij mijn wens naar speelser en lichter en toch met de diepgang naar meer bewustwording, zijn: 
 

  •    Vedic Art
  •    SoulCollage®
  •    Opstellingen vanuit het verlangen (interaktieve zelfresonantie volgens Dr. F. Ruppert)
  •    De 3 dimensionale Ik-grens opstellingen van Dr. N. Blaser

 
Mijn visie is dat we meer in balans zijn wanneer we leven vanuit onze authentieke kracht, vanuit de persoon die we van origine zijn. Door levenservaringen zijn we hiervan vervreemd geraakt; we hebben als kind geleerd te gaan leven vanuit beschermingsstrategieën, patronen en aanpassingen. 
We kunnen ons oorspronkelijke Zelf terugvinden (Zelf-herinnering) door ons bewust te worden van deze overlevingsdelen, ze zitten ons namelijk nu in ons volwassen leven, meer in de weg dan dat ze ons helpen: ‘Wat eerst polsstok was, is nu hinderpaal’. 
Ik geloof dat we allemaal steeds opnieuw uitgenodigd worden door het Leven, om weer terug te keren naar liefde en vertrouwen.

Mijn wens is om je weer in contact en verbinding te brengen met wie je ten diepste bent, zodat je weer kunt leven vanuit je hart; vanuit Liefde en compassie (‘thuiskomen’). In dit contact kun je opnieuw beschikken over jouw unieke talenten en kwaliteiten en kun je de uitdaging nemen deze in te zetten voor jezelf, voor anderen en in de wereld. Zo kun je gaan staan in jouw persoonlijke Taak, voor dat wat jij hier te doen hebt. Door zo Waarachtig te zijn, zul je meer zin en betekenis ervaren in je leven, wat maakt dat je jezelf ervaart als een vrijer en blijer mens.