OrigIne

Voor wie

 
Voor mensen die zichzelf herkennen in vragen als:
Wat wil ik nou werkelijk in mijn leven, werk en relaties? 
   Over het terugvinden van je ‘eigen kleur’; wie ben jij en wat wil jij nou eigenlijk?
Hoe komt het dat ik daar zo moeilijk vorm aan kan geven? 
   Over de moeilijkheden die je tegenkomt in je dagelijks leven, het herkennen 
   van eigengemaakte patronen en over het bewust worden van de oorsprong hiervan.
Hoe verwerk ik mijn ‘pijn’ en hoe geef ik deze een plaats in mijn leven? 
   Over hoe je omgaat met verlies in je leven, bijvoorbeeld verlies van jezelf, van vertrouwen, verlies
   door het overlijden van een dierbare, een echtscheiding, verlies van gezondheid, van
   werk, van verwachtingen, van je vaderland.
Hoe blijf ik trouw aan mezelf en volg ik mijn verlangen?
   Over afscheid nemen van overtuigingen, patronen en/of contacten die niet (meer)
   passen en over het maken van nieuwe keuzes.
Hoe leef ik, wanneer ik geconfronteerd wordt met de eindigheid van mijn leven?
   Over wanneer je ‘geroepen’ wordt, wanneer de dood zich aan je toont door een
   levensbedreigende ziekte. Of wanneer een dierbare andere persoon in je leven ziek is.

Door wie

Ik ben Ine van den Heuvel en geboren in 1955, getrouwd met Frans en we hebben twee dochters, Evy en Mijke. Tim, ons oudste kind, is kort na zijn geboorte overleden.
Na de opleiding arbeidstherapie en maatschappelijk werk volgde ik een tweejarige opleiding communicatiekunde en heb ik binnen de gezondheidszorg een ruime werkervaring opgebouwd. In mijn persoonlijke zoektocht naar wat ik nou eigenlijk precies wilde in mijn leven, kwam ik in aanraking met emotioneel lichaamswerk en daar besefte ik echt ten volle, dat ik zélf verantwoordelijk ben voor hoe ik mijn leven vorm geef. Toen besloot ik de opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie te volgen, waar het mij steeds duidelijker werd dat ik binnen mijn werk een veilige plaats wilde bieden aan mensen met vragen en/of problemen rondom Leven, Werk en Zingeving. In 2001 startte ik praktijk OrigIne, een besluit waar ik mijzelf nog steeds enorm blij en dankbaar over voel! 
Ik specialiseerde mijzelf in relatietherapie (Phoenix Utrecht), meergenerationele traumatologie (Interakt Tiel), seksueel misbruik waarvoor ik de opleiding Traumaseksuologie volgde aan het Instituut voor psychodrama (Cothen) en de opleiding Bewegingen van de ziel bij Wibe Veenbaas (Phoenix Utrecht).
Meditatie, Chi Neng Qi Gong, Dru Yoga en mijn werk als beeldend kunstenaar, ondersteunen en verrijken mij in mijn persoonlijk leven en in mijn werk. 
Ik ben geregistreerd bij het NVPA, de RBCZ en bij de BPSW. Wanneer je een klacht hebt over de begeleiding dan kun je terecht bij de SCAG waar ik aangesloten ben.
Mijn registratienummer in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel is 17-245847-0000.

Visie

Mijn visie is dat we meer in balans zijn wanneer we leven vanuit onze authentieke kracht, vanuit de persoon die we van origine zijn. Door levenservaringen zijn we hiervan vervreemd geraakt; we hebben als kind geleerd te gaan leven vanuit beschermingsstrategieën, patronen en aanpassingen. 
We kunnen ons oorspronkelijke Zelf terugvinden (Zelf-herinnering) door ons bewust te worden van deze overlevingsdelen, ze zitten ons namelijk nu in ons volwassen leven, meer in de weg dan dat ze ons helpen: ‘Wat eerst polsstok was, is nu hinderpaal’. 
Ik geloof dat we allemaal steeds opnieuw uitgenodigd worden door het Leven, om weer terug te keren naar liefde en vertrouwen.

Wens

Mijn wens is om je weer in contact en verbinding te brengen met wie je ten diepste bent, zodat je weer kunt leven vanuit je hart; vanuit Liefde en compassie (‘thuiskomen’). In dit contact kun je opnieuw beschikken over jouw unieke talenten en kwaliteiten en kun je de uitdaging nemen deze in te zetten voor jezelf, voor anderen en in de wereld. Zo kun je gaan staan in jouw persoonlijke Taak, voor dat wat jij hier te doen hebt. Door zo Waarachtig te zijn, zul je meer zin en betekenis ervaren in je leven, wat maakt dat je jezelf ervaart als een vrijer en blijer mens. 

Hoe ik werk

Je kunt terecht in Praktijk OrigIne voor individuele therapie en begeleiding, voor relatietherapie en voor bijeenkomsten in groepsverband. Wanneer we elkaar nog niet kennen, maken we een afspraak voor een intakegesprek / kennismakingsgesprek. Daarna beslissen we samen of begeleiding hier passend is voor je en of er een klik is tussen ons beiden, zodat je jezelf voldoende veilig kunt voelen. Ik houd ervan om op een creatieve en dynamische manier te werken. Veiligheid, respect en compassie vind ik belangrijke items. Afhankelijk van je vraag en je voorkeur (ik bied je een leerproces op maat), kunnen verschillende werkstijlen / werkvormen ingezet worden:
 
- Het biografisch verhaal
- Communicatietechnieken en -vaardigheden, geweldloos communiceren
- Systemisch werk: familie- en relatie opstellingen
- Methodieken uit Gestalttherapie, de Psychosynthese, EFT voor koppels (emotionally focused therapy)
- 3 Dimensionale grens visualisaties (Ik-Grensbewustzijn) volgens dr. Nick Blaser
- Psychodramatische werkvormen | psychodrama
- Lichaamstaal / lichaamsgericht werk
- BDR (body drum release)
- TR-EMI practitioner (Trauma Release - Eye Movement Integration)
- Het gebruiken van de 'handige' creativiteit in de vorm van b.v. tekenen, boetseren, schrijfopdrachten
- SoulCollage® 
- Speelsheid en humor heeft zeker ook een plaats in het proces, creatieve stappen bedenken en zetten,
  want leren, jezelf bewust worden en ontwikkelen, is ook gewoon leuk!
- Het belangrijkste leerhulpmiddel voor mij is de Past Reality Integration (PRI-methode beschreven door
  Ingeborg Bosch)
- Naast mijn inzet van kennis en vaardigheden, is ook onze relatie spiegel en instrument in het      leerproces.
 
Alle methoden zijn slechts hulpmiddelen, zij helpen je in contact te komen met wat er in je leeft. Wat je zo opnieuw "aan den lijve" ervaart en verwerkt, krijgt dan een plaats in je leven. Steeds zal ik zoeken naar wat voor jou op dit moment het meest helpend is. Wanneer er ook lichamelijke klachten zijn die extra aandacht vragen, werk ik graag samen met een mesoloog, homeopaat, osteopaat of natuurgeneeskundige / iriscopist. 
OrigIne wil graag een veilige plaats zijn, waar je je persoonlijke thema’s durft aangaan.