Ik-grens bewustzijn - opstelling


De beleving en de begrenzing van onze psychische- ik-ruimte speelt een belangrijke rol in ons leven en in onze onderlinge relaties. De kwaliteit van onze psychische grens beïnvloedt ons dagelijks geluk. 

De vorm, de hoogte en de doorlaatbaarheid van onze grens ontwikkelt zich, behalve door ingrijpende gebeurtenissen, óók gedurende onze alledaagse ervaringen. De ervaring met en de vormgeving van onze begrenzing ontwikkelt zich waarschijnlijk een leven lang. Het is duidelijk dat elke vorm van grensoverschrijding op de gezonde ontwikkeling van deze persoonlijke ik-grens en de interpersoonlijke grensdynamiek, een dramatisch grote verstoring teweeg brengt.

Nick Blaser (psychiater, psychotherapeut en reumatoloog) heeft een eenvoudig ruimtelijk model ontwikkeld waarmee heel goed gewerkt kan worden met de ik-grens. De methode is sterk inzichtgevend en ik- versterkend. 

Ik werk graag met deze beeldende methode rondom Ik-ontwikkeling, het versterken van je autonomie en daarmee het bewuster worden van jouw goede passende grenzen, zowel naar jezelf als naar je omgving. 
Je kunt individueel afspreken en/of samen met je partner.