Opstelling van het verlangen | Interactieve zelfresonantie

Een methode welke ontwikkeld is door dr. Franz Ruppert en gebaseerd is op de hechtingstheorie, de psychetraumatologie en het systemisch werk. We noemen deze manier van opstellen ook wel 'identiteitsgerichte psychotraumatherapie' en ook wel 'Zelf-ontmoeting'. 

Pijnlijke gebeurtenissen, vaak al in onze vroege jeugd, maken dat we het contact met kwaliteiten zoals vertrouwen, vreugde, liefde, een open hart, je bekwaam voelen en waardevol voelen, nogal eens verloren raken. Deze kwaliteiten van het hart (ziel) zijn er echter nog wel, wachtend diep in jou, tot jij ze weer komt ‘ophalen’. 

Wanneer we geblokkeerde gevoelens weer laten stromen, verwarringen ontwarren, denkbeelden herzien, verstrikkingen oplossen, gaat liefde weer stromen. En kun je je kwaliteiten weer herkennen, voelen en leven. 
Sommige delen zijn 'hardnekkig-koppig' wanneer vertrouwen vaak is geschonden. Ook dat mag en wil met liefde en mildheid worden bezien. Elke keer opnieuw.

Interactieve zelfresonantie is een methode om dit proces te begeleiden en te ondersteunen.
Je formuleert je wens in een zin van 7-10 woorden en je resoneert met deze woorden, woorden die allemaal innerlijke delen vertegenwoordigen. Zo ontmoeten we in de opstelling traumadelen, ontmaskeren we overlevingsdelen en ontwikkelen we gezonde (volwassen) delen. In een opstelling wordt onze innerlijke wereld voelbaar en zichtbaar, alsof je in een spiegel kijkt. Een opstelling brengt helderheid en inzicht, verbinding, heling en stroming, waardoor je andere en/of nieuwe keuzemogelijkheden ervaart en ziet op jouw levenspad. Vanuit een krachtiger autonomer volwassen ik. 
De inzichten en ervaringen uit een opstelling werken nog langere tijd door.