Interactieve zelfresonantie

Opstellen van het verlangen | Interactieve zelfresonantie, volgens dr. Franz Ruppert 

Een methode die werkt met Opstellingen op basis van Meergenerationele PsychoTraumatologie en die is gebaseerd op de hechtingstheorie, de psychetraumatologie en het systemisch werk. We noemen deze manier van opstellen, ook wel 'identiteitsgerichte psychotraumatherapie'.

 

Door pijnlijke gebeurtenissen, vaak al in onze vroege jeugd, kan het contact met kwaliteiten zoals vertrouwen, vreugde, liefde, een open hart, je bekwaam voelen en waardevol voelen, verloren zijn geraakt. Door allerlei beschermingsmechanismen die je destijds nodig had, kun je er niet meer over beschikken zoals je dat zou willen. Ze zijn er echter nog wel, wachtend diep in jou tot jij ze weer komt ‘ophalen’. 

Door  vastgezette emotie weer te laten stromen, verwarringen te ontwarren, denkbeelden te herzien, verstrikkingen op te lossen, gaat de liefde weer stromen. En kun je je kwaliteiten weer herkennen, voelen en leven. 

Sommige delen zijn hardnekkig wanneer vertrouwen vaak is geschonden. Ook dat mag en wil met liefde bezien worden. Elke keer opnieuw. In mildheid. 

Interactieve zelfresonantie is een heldere methode om dit proces te begeleiden en te ondersteunen.

 

Je formuleert je wens en je resoneert met de woorden uit die zin, woorden die allemaal innerlijke delen vertegenwoordigen. Zo ontmoeten we traumadelen, ontmaskeren we overlevingsdelen en ontwikkelen we gezonde (volwassen) delen. In een opstelling wordt deze innerlijke wereld voelbaar en zichtbaar, alsof je in een spiegel kijkt. Zo ontvouwt zich, voorbij de woorden, wat herkent en geweten wil worden in en om jou op dat moment, vanuit de diepere ervaringen en gevoelslagen. Een opstelling brengt helderheid en inzicht, verbinding, heling en stroming, waardoor je andere en/of nieuwe keuzemogelijkheden ervaart en ziet op jouw levenspad. Vanuit een krachtiger autonomer volwassen ik. 

 

De inzichten en ervaringen uit een opstelling werken nog langere tijd door. 

 

Individueel op afspraak 60-80 minuten € 95,-