Retraite, thuiskomen ...

 - Wanneer je behoefte hebt om enkele dagen achtereen stil te staan bij jezelf om je te bezinnen op waar je       op dit moment staat in je leven 
-  Wanneer je intensiever en meer diepgaand bezig wil zijn in het proces van je persoonlijke ontwikkeling 
-  Als je meer wilt leven vanuit je authentieke Zelf en verbinding met de Bron in jezelf. 

Wat kun je verwachten


De ‘Thuiskomendagen’ bieden je de gelegenheid om te onthaasten en thuis te komen bij jezelf, waardoor je meer kunt ervaren van je oorspronkelijke vrouwelijke natuur, je authentieke Zelf, van de persoon wie je werkelijk ten diepste bent (Zelf-herinnering). Vanuit dit contact met jouw beste innerlijke weten, leer je herkennen waar het voor jou echt over gaat en van hieruit kom je tot een dieper besef wat voor jou het meest juiste is in je leven. Je leert hoe je vanuit deze innerlijke Bron kunt leven en je krijgt inzicht in hoe je jezelf hiervan afleidt. Zo zul je meer betekenis en vreugde ervaren in jezelf, in relaties en in je handelen. 

Veiligheid, compassie en waarachtig zijn, zijn sleutelwoorden voor mij in de ‘thuiskomendagen’. Het samenzijn in een groep met andere vrouwen schept ook een veilige bedding en de herkenning in elkaar ondersteunt het zelfonderzoek.

We leren de afleiding van ‘buiten’ te laten zijn, waardoor je je aandacht naar binnen kunt brengen. Werkvormen die je hierbij helpen zijn b.v. meditaties, lichaamsgerichte oefeningen, SoulCollage®, mindfullness, muziek, visualisaties, inquary momenten en de stilte. Alles wat we dan ervaren heten we welkom, alles is ‘werkmateriaal’ om je te helpen meer bewust te worden van jezelf.  

Ervaringen van deelnemers:

Als je op zoek bent naar tijd en aandacht voor jezelf, dan zijn de Thuiskomendagen een geweldige aanrader. Onder de liefdevolle (bege)leiding van Ine van den Heuvel ga je heerlijke dagen tegemoet.
Sleutelwoorden zijn aandacht, rust, mindfullness, verbinding, gezelligheid, creatief bezig zijn, verdieping, natuur, emoties die er mogen zijn, meditaties en nog veel meer.
Niets moet, alles mag! Jij mag deze dagen bewust kiezen voor jezelf........nu is het tijd voor jou!

Ingrid

De Thuiskomendagen brengen je in een andere wereld. Dicht bij jezelf, in gezelschap van andere vrouwen als spiegels om je heen. Vanuit de grote hoeveelheid kennis, kunde en ervaring die Ine heeft van en met verschillende werkvormen en processen biedt ze een zeer gevarieerd programma aan. Ze laveert soepel tussen aandacht voor het groepsproces en jouw individuele proces, dat maakt het zo bijzonder en veilig. Vanuit die veiligheid durfde ik uitdagingen aan te gaan en over drempels te stappen, waardoor ik rijker naar huis ging. En dan nog de mooie omgeving waarin je prachtige wandelingen kunt maken. Het is een investering in jezelf waarvan jij de zoete vruchten plukt. En als je een zuur stukje in de vrucht tegenkomt helpt Ine je er doorheen te durven bijten waarin ook de support en saamhorigheid van de groep helpend is. Als je na deze dagen naar huis gaat is het daar echt weer even landen, maar met de handvatten en tastbare herinneringen die je meekrijgt kun je ook thuis dicht bij jezelf blijven. 
Anne

Vier dagen helemaal voor jou alleen: je hoeft voor niets of niemand te zorgen, niets vooraf te plannen of te bedenken. Alles staat deze dagen in het teken van ontvangen. In alle rust start Ine de dag op met een fijne meditatie en daarna is er alle tijd en ruimte om stil te staan bij wie je ook alweer was zonder drukte en afleiding om je heen. Het programma is zonder haast, zonder moeten en met een fijne lichtheid: creatieve werkvormen, het transformatiespel, luieren in de hangmat, wandelen in de prachtige omgeving. In deze setting ga je weer voelen wat voor jou belangrijk is en waar je hart van gaat zingen.  
C.v.d.V.

Nadat ik het zwijgen had doorbroken en individuele therapiesessies later, kwam het aanbod Thuiskomdagen op mijn pad.
Ik ging op het aanbod in om meer over mezelf te weten te komen, echt te kijken naar mijzelf. Wie ben ik, wat wil ik, waar zitten de pijnpunten waar ik steevast tegenaan loop.
De eerste dag was al een bad met warm water, normaliter voel ik eerst met mijn grote teen of het water niet te heet is om het dan langzaam bij te vullen met koud water, maar dat was niet nodig, het bad was al op temperatuur.Via verschillende spelvormen leerde ik de andere dames kennen en kon het vertrouwen groeien, kon ik veiligheid voelen en herkenning vinden. In een prachtige omgeving kon ik momenten vinden om tot rust te komen, maakte ik prachtige wandelingen of trok ik mij terug in mijn kamer.Onder goede en warme begeleiding ben ik op zoek gegaan naar de pijnlijke punten in mijn leven. Deze aangeraakt en gedeeld; mooi om te realiseren hoe ik mezelf kon laten gaan in een opdracht, met een lach en een traan.Ook waren er momenten om de leuke en mooie kanten van mezelf te laten zien.Ik ben zo trots dat ik ‘Mind en Voel’ bij elkaar heb gebracht! Samen met de andere vrouwen gewerkt aan opdrachten, meditatie, prachtige leermomenten waarin ik mezelf heb mogen ontmoeten.Ik mag zijn wie ik ben, met alles wat bij mij hoort!In deze vier dagen heb ik mogen ontdekken dat het leven een leerproces is om naar jezelf te kijken, te luisteren, te voelen. Dat is pas thuiskomen!
Monique